7 juni


Tykocin – Augustow

100 kmHalf zeven op de fiets. In het dorp ontbijt gekocht.


De Narew.

De eerste 10 km gaan moeizaam door de vele werkzaamheden. Om half acht ontbijt op een bankje van het park(je) in Knyszyn.


Lange rechte wegen.


Het wordt weer warm. Het landschap, nu met veel landbouw, heuvelt een beetje. Langzaam gaat het omhoog, naar de 200 meter. Dan gaat de weg weer naar beneden en na het oversteken van de rivier de Biebrza kom ik in een gigantisch moeraslandschap terecht.


De Biebrza.

De weg in onverhard, tot mul zand hier en daar. Sporen van bevers.


Omgeknaagde boom.


Zo doen ze dat.

Het duurt een kilometer of 10 en dan wordt de weg weer asfalt.

De weg richting Augustow die dan volgt is nagenoeg zonder bochten. Eerst moeras, dan veeteelt, en uiteindelijk bos.


En een kanaal.

Vlak voor Augustow de grote weg op. Gelukkig een fietsstrook. Het blijkt een veel grotere stad dan ik had verwacht. De rondweg is helemaal vol met vooral vrachtauto’s. Niet dat ik iets van de stad heb gezien, maar ik ben er helemaal omheengereden.
Na wat zoeken de  camping. Blijkt echter nog gesloten. Iemand die ik er toevallig spreek, mompelt wat over: ”Maybe next week.”
En hij stuurt me naar een andere camping, die niet lijkt te bestaan.

Ik vraag dan een paar fietsers. Zij hebben een zeer gedetailleerde kaart, en er lijken aan het meer wel wat mogelijkheden te zijn. Voor de zekerheid sla ik behalve eten ook veel water in.
Gedoe met de telefoon, ik moet een telefoonnummer bellen om me te melden, en het blijkt ineens dat ik met deze telefoon niet naar het “buitenland”kan bellen. Via Emmie thuis, kan er toch contact gelegd worden. Er komt iemand, maar de sleutels van het toilethok kunnen niet worden gebracht, maar ik sta in ieder geval ergens.

Wassen doe ik in het meer. Ook prima.


En aan de andere kant van het meer onweert het.