11 juni


Pärnu - Kabli küla

58 kmHet is niet echt vroeg als ik op weg ga, maar de supermarkt is om 9 uur nog niet open. Opmerkelijk voor Estland. Ofschoon ik later zelfs een winkel zal aantreffen die pas om 10 uur open gaat. Ik heb genoeg eten voor vandaag, dus noodzakelijk is het niet.
Als ik Pärnu net uitrijd begint het te spetteren. Dat het zou gaan regenen vandaag, wist ik, maar ik had erop gerekend dat het later op de dag zou zijn.
Ik besluit van mijn geplande route richting binnenland af te wijken en langs de kust te blijven. Eerst een stuk langs de hoofdweg naar Riga, redelijk druk dus. Als het dan echt begint te regenen, gaat alle regenkleding aan. Er aan de overkant van de weg een bushokje, dus eerst maar ontbijten. Intussen zoek ik de mogelijkheid om de hoofdweg te ontwijken. Na een kilometer of wat kan ik een gravelroad op. Het is een rustige weg, maar ze zijn net een nieuwe laag aan het aanbrengen, en dat levert veel zwaar vrachtverkeer op en een matig te fietsen weg die in de regen ook nog eens erg goor is. Na een paar maal wat vruchteloos onder een boom te hebben geschuild, kom ik onverwacht een bushok tegen.Ik zal er 3,5 uur doorbrengen.

Intussen hoost het. De vrachtwagenchauffeurs hebben in de gaten gekregen dat ik het bushok betrokken heb. Eerst is het alleen kijken, dan zwaaien, en uiteindelijk toeteren.
Om 2 uur besluit ik dat ik om 3 uur verder ga.
En als ik dan vertrek is het ook bijna draag. De weg is intussen door de regen tot een soort modderpad verworden en het fiets s zwaar.
Over een kilometer of 20 moet er een camping zijn. Er zij zelfs een paar hutten. Maar ik besluit toch de tent op te zetten. Nog even terug naar het dorp om wat boodschappen te doen.