2 juli


Trollhättan - Mellerud

89 km
Vannacht regen. Half 8 van de camping. Voordat ik Sverigeleden weer oppik, zie ik een bordje van een fietsroute naar Vänersborg. Omdat ik daar toch naar toe moet, is dat wel zo handig.


Onderweg naar Vänersborg.


Daar ontbijt en lunch ingeslagen en het ontbijt op een bankje in een park. Niet zonnig, maar slecht weer is het ook niet.


Een van de weinige keren dat ik het enorme Vänern zal zien.


Vänersborg uit en een bospad op. Het slingert alle kanten op, maar uiteindelijk kom ik weer op een verharde weg uit. Deze weg ligt zover bij het meer vandaan, dat ik geen water zie.

Zoals het hoort in Zweden. Bos, weide en een rode schuur.Toch even tussen de bomen een blik op Vänern.Norra Tmmervik.Bij Gällnäs Västra toch even aan het meer.


Door de harde wind staan de koppen op het water. Dan weer landinwaarts richting Brålanda. Ik koop hier mijn avondeten, want ik schat in dat dit de laatste winkel zal zijn voor vandaag.


En het weer wordt steeds beter.Svalungebyn.


Als ik ter hoogte van Mellerud ben, zie ik rechtsaf een fietspad over een oude spoorbaan richting Mellerud. Op de kaart lijkt het een grotere plaats en misschien kan ik er wel een pannengreep kopen.
Ik rijdt wat rond in Mellerud, maar vind niets.
Dan maar terug naar de oorspronkelijke route. Maar dan, op nog geen 2 kilometer buiten Mellerud een bordje naar een camping ergens in het bos.
Ik vind het ook eigenlijk wel genoeg voor vandaag. Op de camping krijg ik een verwijzing voor een winkel met kampeerartikelen. En nu heb ik weer een pannengreep.