10 juniHaugesund - Vikedal

75 kmHarde wind en regen als ik wakker word. Het uitzicht van gisteren is nu minder. Toch zijn het steeds korte buien. Besloten om vandaag toch van de kust weg te rijden. Om half elf op weg. In Haugesund ontbijt gekocht en al fietsend opgegeten. Het is lastig om de fietsroute langs de E134 op te pakken. Uiteindelijk weg  van de grote wegen, het wordt steeds warmer. Uitpellen dus, want ik was warm aangekleed begonnen.


Grindalfjorden. Het lijkt mooier weer te worden. Maar het was van korte duur.

De zon schijnt tussen de wolken door, maar langzamerhand trekt het weer dicht.


Net voorbij Grindalfjorden. Het trekt weer dicht.


Het gaat op en neer, maar de klimmetjes blijven kort. Bij Skjoldastraumen is een sluis en een winkel. Als ik zit te eten begint het een beetje te regenen. Het is weer droog als weer verder ga, maar het is intussen wel helemaal betrokken en het spettert zo nu en dan.


Voorbij Grind. De wolken beloven niet veel goeds.

Als ik de E134 opdraai, en nu echt, is het gelukkig droog, maar leuk is het niet met al dat verkeer. De 5 kilometer is echter snel afgelegd.


Beetje stapelen.

Ik ga richting Knapphus en het begint te regenen.


Vlakbij Skjold. Ik ga nu echt het binnenland in.

Ik sta even te schuilen en er komen een paar enorme windvlagen. Ben blij dat ik even niet op de fiets zit.


Dit schaap is als het weer. Mottig.

In Sandeid blijkt geen camping te zijn. Uiteindelijk in Vikedal op de camping, maar geen hut zoals ik gehoopt had. Sterker nog, ik zie helemaal niemand. Het regent nog steeds.