14 juniLote - Voss

87 kmHalf zes. Het regent. Ik draai me nog maar eens om.
Om 6 uur besluit ik toch om maar op weg te gaan, en een uur later zit ik op de fiets. Het regent wat, maar niet veel.
De klim die ik naar Utne moet doen is niet zo moeilijk en om half 8 sta ik bij de pont, die pas om twintig over 8 vertrekt. Aan boord een pannekoek met bessenjam.


Altijd weer facinerend als de klep open gaat.

Kinsarvik is een echte touristenplaats en dus is er nog geen winkel open. Het is zo koud dat ik meer kleren aantrek. Weer langs het water op weg naar Brimnes.


Gelukkig, weer een waterval.


Nog even, en ik ben bij de pont.

De zon gaat nu echt schijnen, maar ik fiets nog steeds in de schaduw, en het is dus koud.Voor de boot staan veel auto's te wachten. Snel naar beneden voor koffie, maar er komt bijna niemand. Als de boot aankomt heb ik nog steeds niet betaald, maar ik mag zo de boot af.


Op weg naar Bruravik, de laatste keer de Hardangerfjord oversteken.

Hier schijnt de zon, en is het warm. Allerlei kleren uit. Voor het laatst langs een uitloper van de Hardangerfjord. De klim gaat makkelijk omhoog naar 350 meter.


Dit is dan echt het einde van de Hardangerfjord. Na 4 dagen fietsen.


Vandaag is het watervallendag.

Vlak voor ik ga eten komt er een fietser van de andere kant, warm in de kleren. Als ik verder ga trek ik eerst weer warme kleren aan. Het is echt koud geworden.
Als ik langs Espelandsvatnet rijd, gaat het regenen. Ook tijdens de afdaling regent het en is het koud.

Dan gaat het weer omhoog, langs een grotere weg, en langs een grote waterval. Met haarspelden. Gelukkig is het droog geworden.


Zo'n waterval langs de weg betekend klimmen. Maar na deze waterval gaat het over een oude spoorlijn naar beneden naar Voss.

De afdaling naar Voss gaat via een oude spoorlijn, lekker rustig dus.
Voss is overladen met honderden kleine voetballertjes.Bij de Tourist-Information hoor ik dat de Rallarvegen nog gesloten is. De camping in Voss is overvol. Dan maar verder.

In Saue is een camping. Niet de top, zeker niet in vergelijking met gisteren, maar het vind het genoeg.