9 juniAdelberg - Bad Urach

70 kmVannacht regen. Als ik wakker wordt is het droog, maar als ik de camping sta te betalen, begint het hard te regenen. Een tijdje schuilen, en als het wat minder wordt ga ik weg.
Als ik in Göppingen ben regent het nog steeds. Ik ontbijt gezellig onder een viaduct.

Vanaf nu volg ik de Schwäbisch Alb-route. Het gaat wat op en neer. En het blijft zo nu en dan regenen. Maar als het eerste beetje klimmen voor Bad Boll begint is het gelukkig droog.
De rand van de Schwäbisch Alb komt langzaam dichterbij.


Bad Boll.


Het heeft lang geregent, maar het lijkt nu droog te worden.

En dan gaat het langzamerhand omhoog via smalle landbouwwegen.


De eerste lange klim naar de hoogten van de Schwäbisch Alb zit er op. Smalle landbouwwegen over een relatief vlak terrein.

Ergens voor Neidlingen besluit ik dat het een mooie plek is om te eten. Veel wolken nog, maar dat geeft mooi lichtspel op de hellingen.
Een rode wouw.


Uitzicht tijdens de lunch. Prachtig spel van licht en schaduw.

Na Neidlingen begint de echte klim omhoog. Eerst een grotere weg, dan afslaan het bos in. Een grindweg met een percentage van een procent of 6. Prima om te klimmen. En er is verder niemand.
Dan boven, halfopen landschap.


Toch wordt het landschap nog opener.

Na Römerstein gaat het heel anders dan de kaart bedoelde. Ik kies dan maar mijn eigen route via grotere wegen, waar overigens weinig verkeer is.
Ik sluit de dag af met een fantastische afdaling. Goede weg, geen auto's achter me, geen scherpe bochten. Bijna zonder remmen.

Op de camping kleding gewassen en gedroogd in de droger. Wat een luxe.